Kriisi tõttu asendasid venelased värsked toiduained konservidega, nähtub tootjate ja jaemüüjate andmetest, vahendab majandusportaal RBK.

- Konservid on Venemaal jälle müügihitt.
- Foto: bonduelle
Vene rubla järsu devalveerimise tõttu on värsked köögiviljad peaaegu kolm korda kallimad kui konserveeritud, rääkis Vega kaubamaja müügidirektor Andrei Andrejev. „Nõudlus Venemaal toodetud Bonduelle ja Globus kaubamärkide all toodetud toiduainetele kasvab impordi hinnakasvu ja sisseveokeelu foonil,“ seisab ka Bonduelle'i aastaaruandes. Tõsi, täpseid arve aruandes ei ole, kuid Euroopa-väline müük, sealhulgas Venemaale, Kanadasse ja USAsse, kasvas 13,7%.
Ruspole Brands köögiviljakonservide müük kasvas 65%, PomidorPromal 40–45% ja Ekoproduktil 25%. Samuti on konservide müügikasvu märgatud jaekauplustes. Näiteks ketis Dixy fikseeriti köögiviljakonservide kasv 10–15%. Kasv on iseloomulik mitmele kategooriale – populaarsemad on valmistoidud (nt letšo), salati koostisosad (roheline hernes, mais) ning marineeritud ja soolatud köögiviljad, selgitavad jaemüüjate esindajad.
2014. aasta lõpus, kui rubla kukkus pidurdamatult ning jaeketid keeldusid tarnijate hinnatõusuga kaasa minemast, haarasid ostjad riiulitelt kõike, eriti pika säilivusega kaupu.
Veel üheks põhjuseks Venemaa konservide müügikasvule tuuakse, et turult tõrjuti konkurendid Moldovast ja Ukrainast, kui Rosprotpebnadzor keelas 2014. aasta juulis naabrite kauba sisseveo.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!